jueves, 23 de noviembre de 2017

E4 Albert Treviño

Un ordinador, és una màquina electrònica capaç de rebre i enviar informació. 
Els ordinadors principalment tenen:

Els circuits electrònics: És la responsable de que l'ordinador doni a terme les operacions i accions que se'l's hi demani.


Electrònica: L'electrònica és la branca de la física i especialització de l'enginyeria, que estudia i empra els dispositius electrònics que funcionen controlant el flux d'electrons i altres partícules carregades elèctricament en dispositius com per exemple semiconductors o altres.
Circuit Electrònic
Resultado de imagen de monitor
Monitor Acer
El monitor: És una pantalla la qual reflexa tot el que s'està duent a terme visiblement i amb els resultats finas; totes les operacions internes i càlculs que fa l'ordinador no es veuen al monitor.

RAM: La memòria d'accés aleatori sovint anomenat RAM, l'acròstic anglès de Random Access Memory és un tipus de memòria informàtica, caracteritzat per un accés directe en qualsevol ordre i en un temps constant, sense distinció de la posició on es trobi la informacióEls components dels ordinadorsSSD:Una unitat d'estat sòlid és un dispositiu d'emmagatzematge persistent de dades, format per components electrònics d'estat sòlid. Sol utilitzar-se en ordinadors com a alternativa més ràpida al disc dur, sobretot per al sistema operatiu i l'àrea de swap. També és àmpliament utilitzat en portàtils, degut al seu pes menor respecte al dels discs durs, i a la seva immunitat a vibracions, cops i sacsejades, gràcies a l'absència d'elements mòbils o mecànics.

CPU: La unitat central de processament o CPU (per l'acrònim en anglès de central processing unit), o simplement el processador o microprocessador, és el component de l'ordinador i d'altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades.

Targeta Gràfica: Una targeta gràfica, targeta de vídeo, placa de vídeo, targeta acceleradora de gràfics o adaptador de pantalla és una targeta d'expansió per a un ordinador, encarregada de processar les dades provinents de la unitat central de processament i transformar-les en informació comprensible i representable en un dispositiu de sortida, com un monitor o televisor.

Placa Base: La placa mare, placa base o targeta mare és la targeta de circuits impresos central a ordinador que conté el microprocessador, la memòria RAM del sistema, circuits electrònics de suport, ranures especials que permeten la connexió de targetes adaptadores addicionals. Aquestes targetes solen realitzar funcions de control de perifèrics, com monitors, impressores, televisors...

Font d'alimentació: És el sistema el qual dota d'un transformador que passa la corrent de la xarxa elèctrica de 230v a 12v, més manejables per sistemes electrònics.

Sistema operatiu:El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programque controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc.), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

Sistema refrigerant: És el sistema el qual permet refrigerar els components de l'ordinador; podem trobar-ne dos tipus: refrigeració líquida, s'utilitza sobretot amb PC d'alt rendiment i la refrigeració per aire que vindria a ser la més comuna.


______________________________________________________________________

Diferents formats que podem trobar.

Vídeo en MP4
MP4
 és el més emprat dels formats de vídeo en l'actualitat. Permet codificar el vídeo en gairebé qualsevol resolució, des de la més petita que permet un iPod, HD (alta resolució), 2K, fins a la recent 4K amb una excel·lent qualitat.

Sèries i pel·lícules en MKV
MKV
 són les sigles de Matroska, és un modern contenidor multimèdia per a qualsevol tipus de contingut.
AVIEl format AVI permet emmagatzemar simultàniament un flux de dades de vídeo i diversos fluxos d'àudio. El format concret d'aquests fluxos no és objecte del format AVI i és interpretat per un programa extern denominat còdec.

MOV:
Format usat per QuickTime, sistema multimèdia d'Apple.
En aquest format codifiquen el vídeo moltes càmeres fotogràfiques digitals.

DVD-Video: Format usat en els discos òptics amb capacitat de més de 4.7 GB, sorgits com un reemplaçament al format VCD usat en discos CD, que només admeten 700 MB.

MPEG-2: És l'estàndard de codificació de vídeo emprat la televisió digital per cable i satèl·lit DTV i HDTV. També en els discos DVD.
La resolució màxima que admet és de 720 x 480 píxels.

MPEG-1Primers dels formats del vídeo digital, també conegut com VCD.
Compatible amb gairebé tots els reproductors, però admet poca resolució (352 x 240 píxels).

RealMediaFormat multimèdia usat en llocs d'internet que ofereixen streaming d'àudio (RealAudio) i de vídeo (RealVideo).

WebM
WebM
 és un recent estàndard de vídeo obert i lliure desenvolupat per Google per usar-se amb HTML5.

JPEGÉs el format més utilitzat per aconseguir taxes de compressió i qualitat d'imatge situades a prop dels límits de la tecnologia actual.

GIFÉs una imatge animada, la qual es veu com si fos un vídeo. És un format que pel moment bastant pobre pel que fa qualitat.

PSDÉs el format utilitzat Photoshop, amb aquest format es possible guardar documents per a després poder-los tornar a editar amb totes les característiques amb les quals van ser editades anteriorment.

PNGés un format gràfic de compressió sense pèrdua. Aquest permet emmagatzemar imatges amb una major profunditat de contrast i altres dades importants.
______________________________________________________________________

Podem trobar també diferents sistemes operatius, com poden ser:

Android: Android és un conjunt de programari per a mòbils que inclou un sistema operatiu programari intermediari i app's. Google va comprar el desenvolupador inicial del programari, Android Inc., el 2005. El sistema operatiu per a mòbils d'Android es basa en una versió modificada del Linux.

Windows: És un sistema operatiu desenvolupat per Microsoft, que en el mercat dels PC i portàtils, és possiblement el més utilitzat.
Linux: Linux és el sistema operatiu format pel nucli del sistema operatiu (kernel) Linux juntament amb les utilitats GNU, denominat de vegades GNU/Linux. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.

Mac: És un sistema operatiu, operat i utilitzat exclusivament per Apple. És un sistema operatiu que t molt de rendiment en temes de tractaments d'imatges i edició gràfica.












Altres tipus de components que formen els equips tecnològics 
Wi-Fi, WiFiWifi i wifi és una tecnologia de xarxa local sense fils que permet a un dispositiu electrònic intercanviar dades o connectar amb internet 

No hay comentarios:

Publicar un comentario